• 1395/06/06 - 08:31
  • 77
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

مینای دندان

مینای دندان با این نوشیدنی ها از بین میرود

دندان عضو مهمی در بدن ماست و یکی از رکن های زیبایی میباشد. مینای دندان باعث سفیدی و زیبایی دندان شده و باعث میشود ما با اعتماد به نفس تمام بخنیدیم. ولی برخی نوشیدنی ها مینای دندان را حل می کنند. نوشابه های ورزشی و انرژی زا برای سلامت دندان ها مضر هستند. در ادامه قصد داریم بیشتر در این باره صحبت کنیم؛ با ما همراه باشید.

این روزها مصرف نوشیدنی های ورزشی و انرژی زا در بین جوانان و نوجوانان بسیار رایج شده است. اغلب این افراد تصور می کنند که این نوشیدنی ها ترکیبات سالم تری بوده، توانایی جسمی را افزایش داده و به تناسب اندام کمک می کنند.

متاسفانه نوشابه های ورزشی و انرژی زا برای سلامت دندان ها مضر هستند. اسیدیته بالا در این نوشیدنی ها موجب آسیب رساندن به مینای دندان ها می شود.

بر اساس مطالعه ای که در سال ۲۰۱۲ انجام شد، ۳۰ تا ۵۰ درصد بزرگسالان و ۶۲ درصد نوجوانان در امریکا به طور مداوم از نوشیدنی های انرژی زا استفاده می کنند. در این تحقیق اسیدیته، pH و میزان فلوراید در ۹ نوشیدنی انرژی زا و ۱۳ نوشیدنی ورزشی مورد بررسی قرار گرفت.

نمونه مینای دندان به مدت ۱۵ دقیقه در این نوشیدنی ها و سپس ۲ ساعت در بزاق مصنوعی قرار گرفت. این عمل روزانه ۴ بار و به مدت ۵ روز تکرار شد. پس از ۵ روز، صدمات مینای دندانی مشاهده شد و مشخص گردید نوشابه های انرژی زا ۲ برابر نوشیدنی های ورزشی موجب آسیب دندان ها می شوند.

تحلیل و فرسایش ایجاد شده در مینای دندان توسط این نوشیدنی ها، قابل بازگشت و بهبود نیست و موجب آسیب پذیری دندان ها در برابر پوسیدگی و افزایش حساسیت آنها به سرما می شود.

دندانپزشکان مصرف مداوم این نوشیدنی ها را توصیه نمی کنند و معتقدند که جویدن آدامس بدون قند پس از مصرف این نوشیدنی ها، میزان بزاق در دهان را افزایش می دهد بنابراین به کاهش سطح اسید در دهان کمک می کند. شستن دهان با آب نیز همین اثر را داراست.

به علاوه متخصصان بر این باورند که بلافاصله پس از مصرف نوشیدنی های انرژی زا یا ورزشی، مسواک نزنید. برای این کار بهتراست ۱ ساعت یا بیشتر صبر کنید. مسواک زدن بلافاصله پس از آشامیدن این نوشیدنی ها به دلیل انتشار و گسترش اسید در محیط دهان احتمال فرسایش و تحلیل دندان را افزایش می دهد. در حقیقت قند و شکر به طور مستقیم موجب آسیب دندانی نمی شوند بلکه تبدیل آنها به اسید توسط باکتری ها، موجب صدمه به دندان ها می شود.

  • گروه خبری : یافته های علمی
  • کد خبر : 24747
کلمات کلیدی